Sūrio ir duonos dirbtuvės - fotoreportažas
Sūrio ir duonos dirbtuvės - fotoreportažas

2017 m. vasario 18-19 d. savaitgalį agroturizmo ūkyje "Pod Grusza" vyko sūrio ir duonos gamybos seminarai. Tai buvo antrasis seminaras Vakarų Mozūrų vaivadijoje.

Intensyvaus dviejų dienų seminaro metu dalyviai sužinojo pagrindinių sūrių gamybos paslapčių.
Pirmoji seminaro diena prasidėjo nuo bendro Korycin tipo sūrio gaminimo.

Tai populiarus sūris, gaminamas iš šviežio pieno. Būtent nuo šios rūšies sūrio rekomenduojame pradėti sūrio gamybos nuotykį.

 

warsztaty

 

 

warsztaty

 

 

warsztaty

 

 

warsztaty

 

 

warsztaty

 

 

warsztaty

 

 

Paskui dalyviai patys gamino sūrius dviejų asmenų stenduose.
Pirmasis sūris buvo vadinamasis Żuławski sūris, dar žinomas kaip Hand Kase.
Kiekvienas mokinys turėjo nuspręsti, ar jis nori gaminti brandinamą sūrį, ar sūrį, skirtą greitam vartojimui.

 

warsztaty

 

 

warsztaty

 

 

warsztaty

 

 

Pirmąją seminaro dieną buvo gaminama "Gouda". Technologinių pertraukų metu buvo ruošiamas raugas duonos raugui.

 

warsztaty

 

 

warsztaty

 

 

warsztaty

 

 

Antrąją dieną virėme tikrą "Cameberts" ir sūrį "Oscypek". Taip pat patys kepėme savo raugintos duonos.

 

warsztaty

 

 

Pasigamintus sūrius mokiniai parsinešė namo, kad galėtų valgyti su šeima, draugais arba toliau brandinti.

Kaip visada, dirbome su mikrobiniu šliužo fermentu, todėl mūsų sūriai puikiai tinka ir vegetarams:

https://sklep.serowar.pl/pl/p/Podpuszczka-mikrobiologiczna-w-plynie/378


Seminaro pabaigoje dalyviams buvo įteikti diplomai ir medžiaga su receptais.

Seminarą vedė Joanna Włodarska, Siedlisko pod Lipami akademijos kūrėja, kulinarijos žurnalistė, virtuvės šefė, sūrio gamintoja ir raugintos duonos specialistė.

Sūrio gamyba namuose yra sveika ir neįprasta aistra.
Sūrį galima sėkmingai pagaminti bet kurioje namų virtuvėje!

aukštyn
Parduotuvė veikia peržiūros režimu
Peržiūrėkite visą svetainės versiją
Sklep internetowy Shoper Premium