2017 m. vasario 18-19 d. savaitgalį agroturizmo ūkyje "Pod Grusza" vyko sūrio ir duonos gamybos seminarai. Tai buvo antrasis seminaras Vakarų Mozūrų vaivadijoje.
Intensyvaus dviejų dienų seminaro metu dalyviai sužinojo pagrindinių sūrių gamybos paslapčių.
Pirmoji seminaro diena prasidėjo nuo bendro Korycin tipo sūrio gaminimo.
Tai populiarus sūris, gaminamas iš šviežio pieno. Būtent nuo šios rūšies sūrio rekomenduojame pradėti sūrio gamybos nuotykį.
Paskui dalyviai patys gamino sūrius dviejų asmenų stenduose.
Pirmasis sūris buvo vadinamasis Żuławski sūris, dar žinomas kaip Hand Kase.
Kiekvienas mokinys turėjo nuspręsti, ar jis nori gaminti brandinamą sūrį, ar sūrį, skirtą greitam vartojimui.
Pirmąją seminaro dieną buvo gaminama "Gouda". Technologinių pertraukų metu buvo ruošiamas raugas duonos raugui.
Antrąją dieną virėme tikrą "Cameberts" ir sūrį "Oscypek". Taip pat patys kepėme savo raugintos duonos.
Pasigamintus sūrius mokiniai parsinešė namo, kad galėtų valgyti su šeima, draugais arba toliau brandinti.
Kaip visada, dirbome su mikrobiniu šliužo fermentu, todėl mūsų sūriai puikiai tinka ir vegetarams:
https://sklep.serowar.pl/pl/p/Podpuszczka-mikrobiologiczna-w-plynie/378
Seminaro pabaigoje dalyviams buvo įteikti diplomai ir medžiaga su receptais.
Seminarą vedė Joanna Włodarska, Siedlisko pod Lipami akademijos kūrėja, kulinarijos žurnalistė, virtuvės šefė, sūrio gamintoja ir raugintos duonos specialistė.
Sūrio gamyba namuose yra sveika ir neįprasta aistra.
Sūrį galima sėkmingai pagaminti bet kurioje namų virtuvėje!