EM - starterinė kultūra (bakterijos)
Apibūdinimas
Sūrio "Cheese-Tek" užkandžių kultūros
Serija: MF
Tipas: mezofilinis-termofilinis
Pavadinimas: EM
Starterinės kultūros, skirtos tiesiogiai inokuliuoti pieną.
Sausos, užšaldytos užkandžių kultūros.
Starteris miltelių pavidalu (liofilizatas). 100 litrų pakuotėje, užsukamuoju dangteliu, galima supilti reikiamą dozę per kelis kartus, uždaryti ir laikyti šaldiklyje. Starterinė kultūra, atspari aukštesnei temperatūrai transportavimo metu.
100 arba 1000 l pieno pakuotė.
Sudėtis:
Lactococcus lactis subsp. lactis
Lactococcus lactis subsp. cremoris
Streptococcus salivarius subsp. thermophilus
Lactobacillus helveticus
Lactobacillus delbrueckii subsp. lactis
Taikymas:
Pusiau kieto ir kieto sūrio rūšys:
Emmental, Gruyere, Greve ir kiti.
Kultūros ypatybės:
Optimali augimo temperatūra: 32 - 35 ° C
Dujų gavyba: -
Proteolitinis aktyvumas: ++++
Fermentacijos aktyvumas: +++
Atsparumas druskoms (50% aktyvumo slopinimas): 2%