FCC - Startuolių kultūra
Apibūdinimas
Sudėtis:
Lactobacillus curvatus, Staphylococcus carnosus
Taikymas:
Labai greitas fermentacijos procesas, skirtas visų rūšių fermentuotoms dešroms, kai reikia didelio rūgštingumo ir mažo aromato kiekio.
Savybės:
Labai rūgštinanti pieno rūgštį formuojanti užkandinė kultūra. Sinergetinis atrinktų padermių, sudarančių kultūrą, poveikis užtikrina greitą pH sumažėjimą ir puikų galutinių produktų skonį. Dėl didelio šios kultūros rūgštinančio aktyvumo galima greitai ir patikimai kontroliuoti galutinio produkto pH ir naudoti vietoj GDL (gliukono-delta-laktono).
Pakuotė:
"Meatferm" startinę kultūrą galima įsigyti lengvai naudojamuose paketėliuose (pakuotė 100 kg mėsos) arba užsukamuose buteliukuose (pakuotė 10 kg mėsos).
Produkto naudojimas:
"Meatferm" startinė kultūra skirta tiesioginiam mėsos inokuliavimui (DMI), todėl miltelių nereikia reaktyvuoti. Bet kuriuo atveju "Meatferm" milteliai turi būti dedami pirmajame gamybos proceso etape, ypač maišant ingredientus.
Visai procedūrai atlikti būtina iš karto naudoti reikiamą dozę, kad mišinyje ištirptų homogeniškai.
Priklausomai nuo gamintojo taikomų gamybos metodų, yra dviejų tipų taikymas:
- Prieš pradėdami maišymo procedūrą, visą paketėlio turinį ištirpinkite tiesiai žaliavose.
- Sudrėkinkite miltelius 100 ml šalto vandens (pakuotė 100 kg) arba 10 ml šalto vandens (pakuotė 10 kg), kuriame nėra chloro, ir įpilkite tirpalo į žaliavą prieš maišymo procesą (šis metodas padeda gamintojui sumaišyti kultūrą su žaliava).