Lizocimas

Prieinamumas: chwilowy brak towaru
Kaina: 2,17 € 2.17


kiekis szt.

product unavailable

Pridėti į norų sąrašą

Apibūdinimas

Lizocimas - tai labai stabilaus katijoninio baltymo, kurio pagrindinė savybė - stiprus antimikrobinis poveikis, pavadinimas. Šis fermentas, be kita ko, slopina Clostridium tyrobutyricum bakterijas, kurios sukelia vadinamąjį vėlyvojo sūrio pūtimą ir nemalonų skonį, atsirandantį dėl sviesto rūgšties.

 

Piene esanti Clostridium tyrobutyricum fermentuoja laktatą, dėl kurio atsiranda "vėlyvojo pūtimo" defektas aukšto pH sūriuose, pavyzdžiui, Emmentaler, Gouda, Edammer ir kituose. Net mažas šio anaerobo sporų tankis sūrių gamybai naudojamame piene gali sukelti šį reiškinį, jei augimo sąlygos yra tinkamos. Šiam defektui būdingos didelės akys, plyšiai ir įtrūkimai dėl dujų burbuliukų susidarymo ir nenormalus sviesto rūgšties sūrio skonis. Dėl šio defekto gali būti prarandama daug produkto.

 

Į maisto produktus dedamas lizocimas žymimas E1105

Dažniausiai naudojamas lizocimas:
- gaminant brandintus sūrius
- gaminant į sūrį panašius produktus
- pieno gėrimuose
- fermentuoti vyno gėrimai
- vynuogių vyno produktai.


Dozavimas: 1,5-2 g 100 litrų pieno.

Pakuotė:

5 g (pakuotė maždaug 250-333 litrams pieno)
50 g (pakuotė maždaug 2500-333 litrams pieno)

Susiję produktai

Inni klienci kupili również
aukštyn
Parduotuvė veikia peržiūros režimu
Peržiūrėkite visą svetainės versiją
Sklep internetowy Shoper Premium