MSO - starterinė kultūra (bakterijos)
Apibūdinimas
"Cheese-Tek Sterter" kultūros
Serija: MS
Tipas: mezofilinis
Pavadinimas: MSO
Starterinės kultūros, skirtos tiesiogiai inokuliuoti pieną.
Sausos, užšaldytos užkandžių kultūros.
Starteris miltelių pavidalu (liofilizatas). 100 l pakuotė su užsukamuoju dangteliu, todėl reikiamą dozę galima išpilti kelis kartus, uždaryti ir laikyti šaldiklyje. Starterinė kultūra, atspari aukštesnei temperatūrai transportavimo metu.
100 arba 1000 l pieno pakuotė.
Sudėtis:
Lactococcus lactis subsp. lactis
Lactococcus lactis subsp. cremoris
Taikymas:
Pusiau kieto, kietojo ir minkštojo sūrio rūšys:
Varškės, varškės, "Manchego", "Edam" ir kiti sūriai.
Kultūros ypatybės:
Optimali augimo temperatūra: 30 - 35 ° C
Dujų gavyba: -
Proteolitinis aktyvumas: ++
Fermentacijos aktyvumas: +++
Atsparumas druskoms (50 % aktyvumo slopinimas): 2 % NaCl