MST - starterinė kultūra (bakterijos)
Apibūdinimas
Sūrio "Cheese-Tek" užkandžių kultūros
Serija: MF
Tipas: mezofilinis-termofilinis
Pavadinimas: MST
Starterinės kultūros, skirtos tiesiogiai inokuliuoti pieną.
Sausos, užšaldytos užkandžių kultūros.
Starteris miltelių pavidalu (liofilizatas). Užsukama pakuotė, į kurią galima pakartotinai supilti reikiamą dozę, užsukti ir laikyti šaldiklyje. Starterinė kultūra, atspari aukštesnei temperatūrai transportavimo metu.
100 arba 1000 l pieno pakuotė.
Sudėtis:
Lactococcus lactis subsp. lactis
Lactococcus lactis subsp. cremoris
Streptococcus salivarius subsp. thermophilus
Taikymas:
Pusiau kietojo, kietojo ir minkštojo sūrio rūšys, ypač pelėsiniai sūriai:
Camembert, Brie, Roquefort, Gorgonzola ir kt.
Paprastai naudojamas su pelėsių užvedimo įtaisais PC arba RQ.
Kultūros ypatybės:
Optimali augimo temperatūra: 30 - 35 ° C
Dujų gavyba: -
Proteolitinis aktyvumas: ++
Fermentacinis aktyvumas: +++
Atsparumas druskoms (50 % aktyvumo slopinimas): 3% NaCl