MSY - starterinė kultūra (bakterijos)
Apibūdinimas
Sūrio "Cheese-Tek" užkandžių kultūros
Serija: MF
Tipas: mezofilinis-termofilinis
Pavadinimas: MSY
Starterinės kultūros, skirtos tiesiogiai inokuliuoti pieną.
Sausos, užšaldytos užkandžių kultūros.
Starteris miltelių pavidalu (liofilizatas). Užsukama pakuotė, į kurią galima pakartotinai supilti reikiamą dozę, užsukti ir laikyti šaldiklyje. Starterinė kultūra, atspari aukštesnei temperatūrai transportavimo metu.
100 arba 1000 l pieno pakuotė.
Sudėtis:
Lactococcus lactis subsp. lactis
Lactococcus lactis subsp. cremoris
Lactococcus lactis subsp. lactis biovar diacetilactis
Streptococcus salivarius subsp. thermophilus
Taikymas:
Šviežias sūris ir puskiečio sūrio rūšys:
Varškė, varškė, varškės sūris, grietinėlės sūris ir kt.
Kultūros ypatybės:
Optimali augimo temperatūra: 32 - 37 ° C
Dujų gamyba: ++
Proteolitinis aktyvumas: ++
Fermentacijos aktyvumas: +++
Atsparumas druskoms (50 % aktyvumo slopinimas): 2 % NaCl