Ne joduotoji sūrio druska 1 kg
Apibūdinimas
Druska sustiprina sūrio skonį. Paprastai jis dedamas į varškę prieš pat spaudžiant, nors kai kuriais atvejais įtrinamas į išorinį sūrio paviršių jau susiformavus žievei. Sūriui sūdyti skirta druska yra panaši į sūrymui skirtą druską - ji yra rupi ir ne jodizuota. Jis taip pat naudojamas prisotintam tirpalui, kuriame mirkomi įvairių rūšių sūriai, gaminti - sūrymui.
Druska atlieka svarbų vaidmenį daugelyje procesų:
iš varškės pašalina vandenį,
Padeda išrūgas ištempti, sutraukdama varškę,
stabdo bakterijų augimą alaus gamybos proceso pabaigoje ir konservuoja, nes riboja nepageidaujamų bakterijų augimą.
Pakuotės vienetas: 1 kg
Įprasta joduota druska, kurios Lenkijoje galima įsigyti kiekvienoje parduotuvėje, sūriui gaminti netinka, nes jodas stabdo užkandžio bakterijų augimą ir lėtina brandinimo procesą!