PG - starterinė kultūra (bakterijos)
Apibūdinimas
Sūrio "Cheese-Tek" užkandžių kultūros
Serija: SL
Tipas: termofilinis
Pavadinimas: PG
Starterinės kultūros, skirtos tiesiogiai inokuliuoti pieną.
Sausos, užšaldytos užkandžių kultūros.
Starteris miltelių pavidalu (liofilizatas). Užsukama pakuotė leidžia pakartotinai supilti reikiamą dozę, ją užsukti ir laikyti šaldiklyje. Starterinė kultūra, atspari aukštesnei temperatūrai transportavimo metu.
100 arba 1000 l pieno pakuotė.
Sudėtis:
Streptococcus salivarius subsp. thermophilus
Lactobacillus delbrueckii subsp. lactis
Lactobacillus helveticus
Taikymas:
Kietųjų sūrių rūšys:
Parmezanas, Provolone, Grana Padano ir kiti.
Kultūros ypatybės:
Optimali augimo temperatūra: 37 - 40 ° C
Dujų gavyba: -
Proteolitinis aktyvumas: ++
Fermentacijos aktyvumas: +++
Atsparumas druskoms (50 % aktyvumo slopinimas): 2 % NaCl