PP - starterinė kultūra (bakterijos)
Apibūdinimas
"Aroma-Tek" startinės kultūros
Serija: Aromatiniai
Tipas: mezofilinis
Pavadinimas: PP
Starterinės kultūros, skirtos tiesiogiai inokuliuoti pieną.
Sausos, užšaldytos užkandžių kultūros.
Starteris miltelių pavidalu (liofilizatas). Užsukama pakuotė, todėl reikiamą dozę galima išpilti kelis kartus, užsukti ir įdėti į šaldiklį. Starterinė kultūra, atspari aukštesnei temperatūrai transportavimo metu.
100 arba 1000 l pieno pakuotė.
Sudėtis:
Propionibacterium frenderenchii subsp. shermanii
(Propionic shermanii)
Taikymas:
Grouvier, Emmental, Eldamer ir kiti šveicariški ir didelių akučių sūriai
Naudojant šią kultūrą, reikia naudoti papildomą EM kultūrą!
Kultūros ypatybės:
Optimali augimo temperatūra: 30 - 34 ° C
Dujų gavyba: ++++
Proteolitinis aktyvumas: ++
Fermentacijos aktyvumas: +++
Atsparumas druskoms (50 % aktyvumo slopinimas): 2 % NaCl