Rennet - ėrienos pasta
Apibūdinimas
Pikantiška šliužo pasta yra produktas, gaunamas iš ėriukų ir ožiukų skrandžių. Tai tradicinė itališka šliužo pasta. Iš jo gaminami aukštos kokybės sūriai, visų pirma avių ir ožkų sūriai. Šis šliužo fermentas suteikia gaminamam sūriui mažiau saldų, sausesnį ir aštresnį skonį.
Dozavimas: 20-30 g 100 l pieno (kuo daugiau baltymų, tuo mažiau šliužo fermentų reikia naudoti).
Prieš dedant į pieną, rekomenduojama ištirpinti drungname, nechloruotame vandenyje.
Chimozinas: 75 %.
Pepsinas: 25%
Veikla: 1:13.000
Išvaizda: kreminė pasta, tirpstanti vandenyje.
Natrio chloridas (druska): >20 %.
Natrio benzoatas E211: NĖRA
Laikyti 3-7 laipsnių C temperatūroje (šaldytuve).
Galimi paketai: 100 g ir 1 kg.