Skystas natūralus šliužo fermentas (stiprumas 1:18 000)
Apibūdinimas
Grynas, standartizuotas, skystas fermentų, išskirtų iš veršelių ir (arba) suaugusių karvių skrandžio, tirpalas. Šis šliužo fermentas labai gerai formuoja varškę. Šliužo fermentas atitinka JEFCA (FAO/WHO), FCC ir ES SCF (Maisto produktų mokslinio komiteto) standartus. Šie šliužo fermentai gaminami laikantis maisto fermentų gamybai taikomų sveikatos reikalavimų.
Sudėtis:
Chimozinas: 80%
Pepsinas: 20%
Stiprumas 1:18 000
Tai reiškia, kad vienas preparato tūris per maždaug 40 minučių, esant maždaug 35 laipsnių Celsijaus temperatūrai, koaguliuoja 18 000 pieno kiekių.
Pirkdami šliužo fermentą atkreipkite ypatingą dėmesį į jo stiprumą (koncentraciją). Mūsų natūralus (tradicinis) šliužo fermentas yra stiprus ir veiksmingas, pakanka 2-3 lašų litrui pieno. Rinkoje taip pat yra daug silpnesnių šliužo fermentų, kurių reikia pridėti iki 10 kartų daugiau, o tai reiškia, kad tos pačios pakuotės užteks 10 kartų mažesniam pieno kiekiui.
Dozavimas:
1-2 ml 10 l pieno
(maždaug 20-30 lašų į 10 l pieno)
Pakuotė:
50 ml su lašintuvu
100 ml su lašintuvu
250 ml
1 L
5 L