Darłowo, zachodniopomorskie
Darłowo, zachodniopomorskie

Gražioje vietoje prie Lenkijos Baltijos jūros, netoli Darlovo, yra unikali vieta. Čia iš aukščiausios kokybės džersių karvių pieno gaminami puikūs sūriai. Ūkis vis dar plėtojamas, planuojamos tolesnės didelės investicijos.

Sūrinei pristatėme "Plevnik" sūrio katilą SKH 300 EL ADV+, pneumatinį presą, sviesto muštuvą ir pieno centrifugą.

Įgyvendinimas: 2021 m. sausio mėn.

skaityti daugiau »
Sarnów, łódzkie
Sarnów, łódzkie

Gražioje vietoje esančiame Sarnovo kaime gaminamas skanus Sarnovskio sūris. Taip savininkai apibūdina savo verslą:

Sūris mūsų šeimoje visada buvo mėgstamiausias, nes mama įskiepijo man meilę šiam pieno produktui. Taip atsirado sūrių gamykla, gaminanti sūrius "Sarnowskie Sery". Įmonė veikia nuo 2014 m.
Tai nėra masinė gamyba, bet daug darbo, daug širdies ir maisto, kaip senais laikais. Mūsų sūrių gamykla yra nedidelė profesionali įmonė, kurios pagrindinis dėmesys skiriamas produktų kokybei ir šviežumui.
Mūsų sūriai gaminami pagal senus receptus, be priedų ir dažiklių, todėl išlaikomas tradicinis unikalus skonis.

Sūrio gamyklai pristatėme PLEVNIK sūrio katilą SKM 150.

Įgyvendinimas: 2020 m. spalio mėn.

 

skaityti daugiau »
Śródborze, mazowieckie
Śródborze, mazowieckie

Šiaurinėje Mazovijos dalyje, vos už 90 km nuo Varšuvos, įsikūrusioje Śródborska Manufaktura sūrių gamykloje gaminamas bręstantis avių sūris ("Scout", įvyniotas į dilgėlių lapus, arba "Elagancik" juodu apvalkalu), šviežias ir jogurtas. Magda gauna pieno iš savo avių, kurios ganosi Mazovijos pievose. Ji taip pat gamina karvių ir ožkų sūrį, tačiau avių pienas ir jo produktai yra pagrindinis jos užsiėmimas.

 

Pieninei pristatėme PLEVNIK SKM 150 sūrio katilą.

 

Įgyvendinimas: 2020 m. birželio mėn.

 

skaityti daugiau »
Kaszówka, dolnośląskie
Kaszówka, dolnośląskie

Nedidelė sūrinė PEŁEN WYPAS, įsikūrusi Žemutinės Silezijos vaivadijos Kaszówka kaime.

Mūsų mažoje sūrinėje gaminami jogurtai, švieži sūriai, minkštieji rūgštieji ir fermentiniai sūriai, taip pat varškės sūriai. Šiais metais planuojame rūsį pritaikyti brandinimo patalpai, kad galėtume konfrontuoti su brandinamais sūriais.

Mums ypač rūpi "jėgų pusiausvyra" mūsų ūkyje. 100 % pasikliaujame gamta. Savo ožkoms suteikiame tinkamą priežiūrą ir orų gyvenimą pagal jų poreikius. Mainais už tai gauname išskirtinę žaliavą, iš kurios gaminami išskirtiniai produktai.

skaityti daugiau »
Pakuły, świętokrzyskie
Pakuły, świętokrzyskie

"Pakuły" sūrinė įsikūrusi Pakuły kaime, Radoszyce regione. Jo savininkai yra ūkininkai, turi 23 ha nuosavą ūkį, kurį valdo nuo 1997 m. Sūrį jie gamina iš savo pieno, pridėdami žolelių ir natūralių prieskonių. Produktų galima įsigyti vietoje, vietos mugėse ir turguose.

"Savo ūkyje auginame pieninių galvijų, o dalis pieno perdirbama į natūralius ir žolelių sūrius. Įsigiję sūrio gaminimo katilą, sūrį galime gaminti greičiau ir lengviau, todėl sūris gaminamas efektyviau, o klientai yra labiau patenkinti."
- Janas ir Aneta Król

Į mūsų sūrių gamyklą pristatėme profesionalų sūrio gaminimo katilą SKH 200 EL ADV+, kurį pagamino PLEVNIK.

Įgyvendinimas: 2020 m. lapkričio mėn.

skaityti daugiau »
Sokółka, podlaskie

Serowarnia yra Podlasės vaivadijoje.

"Serowarnia Serowar Sokólski" yra netoli Sokulkos, gražiame žaliame Podlasės regione.
Ūkininkai gamina ožkų sūrį iš savo ožkų, kurios ganosi vietinėse ganyklose, pieno. Pieninė siūlo varškės, šviežio sūrio, brandinto sūrio ir pelėsinio sūrio.

Perdirbimo gamyklai pristatėme du PLEVNIK sūrio gamybos katilus - SKM 50 ir SKM 100 modelius; profesionalią brandinimo kamerą; mažesnį Milky FJ 15 sūrio gamybos katilą; lašelines pagal užsakytus matmenis.

Įgyvendinimas: 2020 m. balandžio mėn.

skaityti daugiau »
Domsjö, Szwecja
Domsjö, Szwecja

Švedijoje gyvenančių lenkų su didele aistra sukurta sūrio gamykla.

Esame šeimos verslas. Sūrinės idėja gimė iš ilgesio skanių lenkiškų sūrių. Iš draugų dažnai girdime, kad jie norėtų dažniau valgyti mūsų sūrius, todėl sugalvojome įkurti sūrių gamyklą. Gamindami sūrį įdedame daug širdies ir aistros, o pieną perkame iš vietos ūkininkų.
Mariola ir Arkadiusz Grzelczak

Tiekėme PLEVNIK SKH 100 EL PRO sūrio gaminimo katilą ir profesionalią brandinimo kamerą su drėgmės ir temperatūros kontrole. Be to, visi priedai ir pagalbinė įranga, pavyzdžiui, pieno skardinės, sūrio formos ir kt.

Įgyvendinimas: 2020 m. kovo mėn.

skaityti daugiau »
Czarne, pomorskie
Czarne, pomorskie

Pomeranijos regione įsikūręs amatininkų sūrio gamintojas.

Savininkai rašo: Be kita ko, siūlome "Szczecinek" sūrį, pagamintą Wiejski sūrio pagrindu, ir neįkainojamą "Halloumi", kuris puikiai tinka kepti ant grotelių, keptuvėje ir "Vege Hamburgers" mėsainiams!

 

Į perdirbimo įmonę tiekėme PLEVNIK sūrio katilą - SKH 300 EL BAS+ modelį, "Janschitz Milky FJ 10" sviesto muštuvą ir "Janschitz Milky FJ 90" pieno centrifugą.

Įgyvendinimas: 2020 m. kovo mėn.

skaityti daugiau »
Kosowo, kujawsko-pomorskie
Kosowo, kujawsko-pomorskie

Vaizdingoje vietoje esanti sūrinė Kosove. Netoliese esantis Gruczno miestelis garsėja "Skonio festivaliu", kuriame kasmet galima susipažinti su geriausiais skanėstais iš visos Lenkijos.

Štai kaip save apibūdina savininkai: "Daugelį metų buvome pienininkystės ūkininkai. Prieš kurį laiką nusprendėme išbandyti savo jėgas perdirbant pieną.
Gaminame varškę ir sūrį iš nepasterizuoto karvių pieno. Mūsų sūriai tikrai gali būti laikomi unikaliais. Čia svarbiausia pasirinkti tinkamiausią pieną.

Sūrinei tiekėme: "Plevnik" sūrio katilas - modelis SKH 300 EL ADV+ su planetine pavarų dėže ir automatiniu valdikliu MC500; JANSCHITZ MILKY FJ 32 sviesto vartytuvas; sūrio formos ir kiti priedai.

Įgyvendinimas: 2020 m. balandžio mėn.

skaityti daugiau »
mazowieckie
mazowieckie

Tai antroji fermentacijos ir šaldymo kamera, pristatyta Mazovijos vaivadijoje esančiai perdirbimo įmonei. Klientas pageidavo likti anonimas. Gamykloje gaminami visoje Lenkijoje parduodami produktai.

OZF kamerose šildymo ir (arba) fermentacijos bei šaldymo procesą galima atlikti visiškai automatizuotai.

Jie puikiai tinka fermentuotiems gėrimams, tokiems kaip jogurtai ar kefyrai, taip pat kitiems produktams gaminti.

 

Įgyvendinimas: 2019 m. balandžio mėn. ir 2020 m. vasario mėn.

skaityti daugiau »
Gruszowa, podkarpackie
Gruszowa, podkarpackie

"Swoboda" sūrinės sūris gaminamas ūkyje, esančiame Gruszowoje, Przemyskie Foothills kraštovaizdžio parke, tarp kalnų ir miškų. Visi produktai gaminami 100 % laikantis gamtos reikalavimų.

Ūkyje gaminamas ožkų sūris ir sūris iš Džersio karvių pieno.

Pieninei pateikėme PLEVNIK SKH 200 EL Bas+ katilą ir profesionalų sūrio gamybos stalą ATM.

Kitų metų planuose numatyta tolesnė gamyklos plėtra.

 

Įgyvendinimas: 2019 m. rugsėjo mėn.

skaityti daugiau »
Nowe Pawłowo, mazowieckie
Nowe Pawłowo, mazowieckie

"Markowa Zagroda" yra nedidelė sūrinė, įsikūrusi Nowy Pawlowo ūkyje.

Agnieszka ir Marek Zalewski savo žaliavą - karvės pieną - perdirba į sviestą ir sūrį, pagamintus tradiciniais metodais, be maisto priedų ir konservantų.

 

Be kita ko, pristatėme PLEVNIK P 200 EL ADV+ katilą ir MILKY FJ 32 sviesto virimo aparatą.

Įgyvendinimas: 2019 m. liepos mėn.

skaityti daugiau »
Gdynia, pomorskie
Gdynia, pomorskie

Amatininkų ir tradicinių sūrių gamykla, įsikūrusi prie jūros.

Čia gaminamas puikus sviestas, varškė ir kiti sūriai.


Pirmasis įgyvendinimo etapas vyko 2017 m. pabaigoje - tada, be kita ko, pristatėme JANSCHITZ sviesto muštuvą FJ 32.
Antrąjį etapą užbaigėme 2019 m. vasario mėn. Be kita ko, pasirodė ir visiškai įrengtas PLEVNIK sūrio katilas SKM 150.

skaityti daugiau »
Stoczek Łukowski, lubelskie
Stoczek Łukowski, lubelskie

Nauja sūrinė įsikūrusi gražiame Stara Róża kaime Lukovo apskrityje. Tai puikiai įsikūrusi vietovė, netoliese yra Lukovo miškai.

Sūrių gamykla vis dar statoma. Pradėjome nuo katilo SKM 150 su visa įranga. Planuojama įsigyti daugiau įrangos.

Įgyvendinimas: 2019 m. sausio mėn.

skaityti daugiau »
Kaip pasigaminti naminio jogurto? Tai nereikšminga!
Kaip pasigaminti naminio jogurto? Tai nereikšminga!

Jogurtas - nuo seno žinomas ir mėgstamas gėrimas, kilęs iš Artimųjų Rytų, Europoje paplitęs tarp turkų Balkanuose ir toliau Europoje. Jame yra daug vitaminų ir mikroelementų, taip pat draugiškos ir naudingos bakterinės mikrofloros. Dėl mikroorganizmų veiklos jame yra mažai laktozės, todėl jį gali gerti ir laktozės netoleruojantys žmonės. Jis puikiai tinka maišyti su vaisiais ir riešutais, taip pat naudojamas daugelyje receptų.
Deja, jogurtai iš parduotuvės dažnai būna praturtinti įvairiais priedais, pavyzdžiui, pektinu, kad būtų tirštesnė tekstūra, arba aromatais, kad būtų "pagerintas" skonis. Be to, ilgai parduotuvės šaldytuve laikomuose jogurtuose yra daug mažiau aktyvių bakterijų nei šviežiuose.

Naminis jogurtas yra sveikas, lengvai pagaminamas ir skanus, o svarbiausia - esame tikri, ką valgome. Kviečiame pranešti apie mūsų produkciją!

skaityti daugiau »
Raugintas sūris, pagamintas iš pieno iš parduotuvės? Žinoma!
Raugintas sūris, pagamintas iš pieno iš parduotuvės? Žinoma!

Daugelis žmonių, susidomėjusių naminio sūrio gamyba, nesupranta, kaip lengva tokį sūrį pagaminti. Dažnai jie atsisako net pirmojo bandymo savarankiškai gaminti sūrį, nes neturi galimybės gauti pieno tiesiai iš karvės, neturi laiko arba tiesiog netiki projekto sėkme.
Taigi, norėčiau jums parodyti, kad bet kokį sūrį galima pagaminti iš pieno, pirkto įprastoje maisto prekių parduotuvėje! Žinoma, ne kiekvienas sūris, nes tam, kad susidarytų tinkama varškė, pieną reikia tik švelniai pasterizuoti ne aukštesnėje kaip 75-80 laipsnių Celsijaus temperatūroje. Taip yra todėl, kad aukštesnėje temperatūroje pakinta pieno baltymų struktūra, todėl šliužo fermentas tampa mažiau aktyvus ir nesusitraukia. Todėl naudokite šaldytuvuose parduodamą pieną, kurio tinkamumo vartoti terminas yra trumpas, ir, jei įmanoma, šviežią ūkininko pieną.

skaityti daugiau »
Avinėlis ir kitos sviesto dekoracijos Velykų stalui
Avinėlis ir kitos sviesto dekoracijos Velykų stalui

Ar prisimenate laikus, kai ant mūsų stalų karaliavo velykiniai avinėliai iš sviesto? Grįžkime prie tradicijų! Keliais žingsniais parodysime, kaip pasigaminti velykines sviesto dekoracijas. Tai visai nesudėtinga, nėra už ką!

Mūsų parduotuvėje yra keletas medinių sviesto formų. Tai aukštos kokybės formos, rankomis pagamintos Lenkijos Tatrų kalnuose. Rasite 5 skirtingų dydžių avinų, be jų, taip pat gaidžių, vištų ir plokščių žvaigždės ir gėlių formų. Mes naudojame "Baranek" formos "didelį" variantą. Tačiau raginame naudoti kitas formas ištisus metus, ne tik per Velykas!

skaityti daugiau »
Naminis parmezanas - paprastas puikaus sūrio receptas!
Naminis parmezanas - paprastas puikaus sūrio receptas!

Parmezanas yra vienas garsiausių sūrių pasaulyje. Jo istorija siekia XI-XII amžių. Jis kilęs iš šiaurės Italijos, Parmos ir Redžo Emilijos regiono. Jis gaminamas iš nugriebto karvės pieno, todėl yra kietas ir tinkamas tarkuoti. Italijoje jis vis dar tradiciškai valgomas su makaronais ir ravioliais. Šis sūris brandinamas ne trumpiau kaip vienerius metus, tačiau jį galima rasti brandintą net 10 metų.

Namuose tai vienas paprasčiausių sūrių. Sūris spaudžiamas palyginti nedideliu slėgiu (apie 10 kg slėgiu 1 kg sūrio), varškė nėra plaunama, minkoma ir t. t. Vienintelė ir svarbiausia sūrininko užduotis - paruošti varškę. Vienintelė ir svarbiausia sūrininko užduotis - lėtai kaitinti grūdus ir nuolat juos maišyti, kad gautųsi būdingas grūdėtas ir trapus minkštimas.

skaityti daugiau »
Sūrių gamybos seminarai Ščecino kulinarijos ateljė su Gienu Mientkevičiumi
Sūrių gamybos seminarai Ščecino kulinarijos ateljė su Gienu Mientkevičiumi

Sūrio gamybos seminarai - puiki galimybė neprofesionalams, norintiems pradėti nuotykius su naminiu sūriu. Šeštadienį, 2016 02 20, Lešeko Wodnickio Ščecino kulinarijos ateljė vyko būtent tokios dirbtuvės.


16 žmonių grupė, vadovaujama Gieno Mientkevičiaus, mokėsi gaminti naminę "Gouda". Mums taip pat buvo suteikta garbė dalyvauti Cezary Szczupak su savo išskirtiniais sūriais iš "Kozie Frykasy" ūkio. Jakub Krężel iš "Serowar.pl" parūpino sūrio gamybai reikalingų priedų ir suteikė esminę pagalbą.


Kviečiu skaityti ir žiūrėti fotoreportažą!

skaityti daugiau »
Sūrio ir duonos dirbtuvės - fotoreportažas
Sūrio ir duonos dirbtuvės - fotoreportažas

2017 m. vasario 18-19 d. savaitgalį agroturizmo ūkyje "Pod Grusza" vyko sūrio ir duonos gamybos seminarai. Tai buvo antrasis seminaras Vakarų Mozūrų vaivadijoje.

Intensyvaus dviejų dienų seminaro metu dalyviai sužinojo pagrindinių sūrių gamybos paslapčių.
Pirmoji seminaro diena prasidėjo nuo bendro Korycin tipo sūrio gaminimo.

skaityti daugiau »
Sūrio gamybos žodynas
Słowniczek serowarski

Susipažinkite su sūrio gamybos terminais ir datomis.

Norėdami pradėti nuotykius, sužinokite apie nomenklatūrą, naudojamą sūriui gaminti.

Žinodami šiuos keistai skambančius žodžius, galėsite suprasti receptus ir technologinius aprašymus.

Annato, pelėsiai, kalcio chloridas, sūrio dažai, krešėjimas, pieno rūgštis, muslinas, pasterizavimas, presavimas, pradinės kultūros ... ir daug, daug daugiau.

skaityti daugiau »
Dažnos galimos problemos
Typowe potencjalne problemy

Patikrinkite, su kokiomis problemomis galite susidurti gamindami sūrį, ir sužinokite, kaip su jomis susidoroti! :)

  • Paruoštas sūris per sausas, kietas.
  • Pienas nekrešėja ir nesusidaro kietas krešulys.
  • Po lyginimo sunku nuimti marlę; kartu su marla nutrūksta sūrio gabalėliai.
  • Sūrį perpjovus, jo minkštime matosi mažos skylutės – sūris atrodo kempinė.
  • Džiūvimo metu arba po parafinavimo sūrio paviršiuje atsiranda pelėsis.
  • ir kitos problemos...
skaityti daugiau »
Krešėjimo proceso pradžios ir jo pabaigos laiko nustatymas
Określanie początku procesu koagulacji oraz czasu jego zakończenia

Šliužo fermentas – fermentas, sukeliantis baltymų krešėjimą. Yra dviejų formų:

  • gyvulinis šliužo fermentas gaunamas iš veršelio arba ėriuko, šerto motinos pienu, skrandžio,
  • augalinis šliužo fermentas – kitaip tariant, mikrobinis šliužo fermentas; nėra gyvulinių baltymų.

Krešulys – kompaktiškesnės ir tirštesnės konsistencijos pienas, gaunamas jį pridėti šliužo fermentas. Krešulys yra daugiausia piene esančių baltymų, taip pat riebalų.

skaityti daugiau »
Sūrio parafinavimas / vaškavimas
Parafinowanie / woskowanie sera

Kai sūris išdžiūsta, jį galima padengti maistiniu parafinu, kad būtų išvengta perdžiūvimo ir uždelsiant pelėsių augimą nokinimo metu.

Kai kurie sūriai, pavyzdžiui, šveicariškas ar parmezanas, turi natūralią storą žievelę ir nėra parafinuoti. Tačiau net ir šių rūšių sūrius galima parafinuoti, jei jie sveria 1 kg ar mažiau, todėl jie negali per daug išdžiūti ir nepageidaujamai sukietėti.

Prieš parafinuodami sūrį keletą valandų atvėsinkite šaldytuve – taip parafinas geriau sulips.
Parafiną pašildome vandens vonelėje, geriausia ant viryklės su gartraukiu. Garai yra labai degūs, todėl patariame būti atsargiems lydant.
Kad nesusidarytų nepageidaujamas pelėsis, patrinkite sūrį šiek tiek acte sudrėkinta šluoste ir nusausinkite ant švaraus paviršiaus.

skaityti daugiau »
Sūrių brandinimas
Dojrzewanie serów

Šiame etape sūris įgauna savo rūšies skonį ir charakterį. Brandinimas gali trukti kelias dienas ar net 6 metus. Šiame etape reikia atidžiai kontroliuoti sandėliavimo patalpos temperatūrą ir drėgmę. Tinkama temperatūra yra labai svarbi bakterijų, kuriomis apdorojome pieną pačioje pradžioje, augimui. Jų vystymas savo ruožtu užtikrins pakankamą rūgštingumo lygį sūriui išsaugoti. Daugumai sūrių reikalinga 8–16 °C temperatūra ir gana drėgna aplinka – 75–95%. Pagrindinis nokinimo proceso aspektas yra nuolatinė sūrio dujų (įskaitant anglies dioksidą ir amoniaką) ir deguonies mainai atmosferoje.

skaityti daugiau »
Rūkymas sūris
Wędzenie sera

Rūkymas yra būdas sustiprinti sūrio skonį.

Dūmai išgaruodami skystį iškelia riebalus į sūrio paviršių. Kartu su dūmais riebalai turi konservuojantį poveikį – tol, kol sūris laikomas sausas.
Rūkymas suteikia sūriui įdomų skonį ir gražią auksinę spalvą. (Pastaba: sūris parafinuojamas (vaškuojamas) tik baigus rūkyti).

Pagrindinis rūkymo principas yra silpna ugnis. Sūris neturi įkaisti, dėl to gali nusodinti riebalai, o kabėti dūmų pripildytoje patalpoje, kurioje temperatūra neviršija 4,5 laipsnio Celsijaus.
Geriausios medienos rūšys yra ąžuolai ir obelys.

skaityti daugiau »
Bukwałd, warmińsko-mazurskie
Bukwałd, warmińsko-mazurskie

Serowarnia w malowniczej wsi Bukwałd na Warmii. Serowarzy wytwarzają tam miękkie sery podpuszczkowe i sery zwarowe (serwatkowe).

Sercem serowarni jest kocioł SKM 100 firmy PLEVNIK. Do tego stoły, blaty i zlewy ze stali nierdzewnej oraz wyposażenie dodatkowe - formy serowarskie, kany ze stali nierdzewnej oraz inne urządzenia i akcesoria.

Realizacja: październik 2017

skaityti daugiau »
Jurków, małopolskie
Jurków, małopolskie

Pięknie położona serowarnia w miejscowości Jurków, w województwie małopolskim.

Jej sercem jest kocioł serowarski firmy PLEVNIK, model SKM 150. Dodatkowe wyposażenie to stoły, zlewy i komory chłodnicze.

W naszej miniserowarni wytwarzamy sery podpuszczkowe, dojrzewające i wędzone. Mleko pozyskujemy od krów z własnego gospodarstwa, które od piętnastu lat jest gospodarstwem ekologicznym od pokoleń należącym do naszej rodziny. Położone jest ono w przepięknym Jurkowie pośród gór Beskidu Wyspowego. - mówią właściciele

Realizacja: luty 2018

skaityti daugiau »
aukštyn
Parduotuvė veikia peržiūros režimu
Peržiūrėkite visą svetainės versiją
Sklep internetowy Shoper Premium