M - starterinė kultūra (bakterijos)
Apibūdinimas
Sūrio "Cheese-Tek" užkandžių kultūros
Serija: SL
Tipas: termofilinis
Pavadinimas: M
Starterinės kultūros, skirtos tiesiogiai inokuliuoti pieną.
Sausos, užšaldytos užkandžių kultūros.
Starteris miltelių pavidalu (liofilizatas). 100 l pakuotė su užsukamuoju dangteliu, todėl reikiamą dozę galima išpilti kelis kartus, uždaryti ir laikyti šaldiklyje. Starterinė kultūra, atspari aukštesnei temperatūrai transportavimo metu.
100 arba 1000 l pieno pakuotė.
Sudėtis:
Streptococcus salivarius subsp. thermophilus
Taikymas:
Įtempti sūriai ir šviežių sūrių rūšys:
Mozzarella iš karvės pieno, Oscypek, Caciotta, Scamorza ir kt.
Kultūros ypatybės:
Optimali augimo temperatūra: 37 - 40 ° C
Dujų gavyba: -
Proteolitinis aktyvumas: ++
Fermentacijos aktyvumas: +++
Atsparumas druskoms (50 % aktyvumo slopinimas): 2 % NaCl