MSE - starterinė kultūra (bakterijos)
Apibūdinimas
"Cheese-Tek Sterter" kultūros
Serija: MS
Tipas: mezofilinis
Pavadinimas: MSE
Starterinės kultūros, skirtos tiesiogiai inokuliuoti pieną.
Sausos, užšaldytos užkandžių kultūros.
Starteris miltelių pavidalu (liofilizatas). 100 l pakuotė su užsukamuoju dangteliu, todėl reikiamą dozę galima išpilti kelis kartus, uždaryti ir laikyti šaldiklyje. Starterinė kultūra, atspari aukštesnei temperatūrai transportavimo metu.
100 arba 1000 l pieno pakuotė.
Sudėtis:
Lactococcus lactis subsp. lactis
Lactococcus lactis subsp. cremoris
Lactococcus lactis subsp. lactis biovar diacetilactis
Leuconostoc mesenteroides subsp. cremoris
Taikymas:
Pusiau kieto, kietojo ir minkštojo sūrio rūšys:
"Gouda", "Cheddar", "Korycin" sūris, sviestas ir kt.
Kultūros ypatybės:
Optimali augimo temperatūra: 30 - 34 ° C
Dujų gamyba: ++.
Proteolitinis aktyvumas: ++
Fermentacijos aktyvumas: ++
Atsparumas druskoms (50 % aktyvumo slopinimas): 2 % NaCl