MYE - starterinė kultūra (bakterijos)
Apibūdinimas
"Cheese-Tek Sterter" kultūros
Serija: MF
Tipas: mezofilinis-termofilinis
Pavadinimas: MYE
Starterinės kultūros, skirtos tiesiogiai inokuliuoti pieną.
Sausos, užšaldytos užkandžių kultūros.
Starteris miltelių pavidalu (liofilizatas). Užsukama pakuotė leidžia pakartotinai išpilti reikiamą dozę, uždaryti ir laikyti šaldiklyje. Starterinė kultūra, atspari aukštesnei temperatūrai transportavimo metu.
100 arba 1000 l pieno pakuotė.
Sudėtis:
Lactococcus lactis subsp. lactis
Lactococcus lactis subsp. cremoris
Lactococcus lactis subsp. lactis biovar diacetylactis
Streptococcus salivarius subsp. thermophilus
Leuconostoc mesenteroides subsp. cremoris
Taikymas:
Grietinė, rūgpienis, varškė, varškės sūris, "Korycin" sūris, švieži fermentiniai sūriai.
Kultūros ypatybės:
Optimali augimo temperatūra: 30 - 37 ° C
Dujų gamyba: +++
Proteolitinis aktyvumas: -
Fermentacinis aktyvumas: +++
Aromatas: ++
Klampa: ++
Atsparumas druskoms (50 % aktyvumo slopinimas): 2 % NaCl