Ne joduotoji sūrio druska 3 kg be sukepinimo medžiagos
Apibūdinimas
Druska sustiprina sūrio skonį. Paprastai jis dedamas į varškę prieš pat spaudžiant, nors kai kuriais atvejais įtrinamas į išorinį sūrio paviršių po to, kai susiformuoja žievė. Sūriui sūdyti skirta druska yra panaši į sūrymui skirtą druską - ji yra rupi ir ne jodizuota. Jis taip pat naudojamas sūrymui - prisotintam tirpalui, kuriame mirkomi įvairių rūšių sūriai.
Druska atlieka svarbų vaidmenį daugelyje procesų:
iš varškės pašalina vandenį,
Padeda išrūgas ištempti, sutraukdama varškę,
slopina bakterijų augimą varškės rūgimo proceso pabaigoje ir išsaugo ją, nes riboja nepageidaujamų bakterijų augimą.
Pakuotės vienetas: 3 kg
Įprasta joduota druska, kurios Lenkijoje galima įsigyti kiekvienoje parduotuvėje, sūrių gamybai netinka, nes jodas stabdo užkandžių bakterijų augimą ir lėtina brandinimo procesą!
Klodavos druska gaunama iš ekologiškai švaraus Zechšteino periodo. Jis susidarė maždaug prieš 250 mln. metų išgaravus jūros vandeniui. Klodavos akmens druskoje yra nemažai natūralių mikroelementų, būtinų tinkamam žmogaus organizmo funkcionavimui. Klodavos druskoje esančių mikroelementų sudėtis panaši į jų kiekį žmogaus organizmo skysčiuose.
Klodavos druskos sudėtyje esantys bioelementai sudaro kompleksus, kuriuos organizmas lengvai pasisavina. Klodavos druskoje yra natūralių elementų: geležies, kalcio, magnio, cinko, kalio ir jodo.